Workbranch › Veiledninger

Veiledning

Slik bruker du midlertidig chat i ChatGPT

Midlertidig chat er ChatGPTs måte å ha en samtale på som ikke havner i loggen din eller påvirker minnet. Her ser du hvordan du starter en, hva OpenAI fortsatt lagrer, og når det er riktig verktøy.

Oppdatert 18. oktober 2026

Kort svar: åpne en ny chat, velg Midlertidig, velg Personlig tilpasset eller Ikke personlig tilpasset, og skriv meldingen. Chatten holdes utenfor loggen din, oppretter ikke minner og brukes ikke til å trene OpenAIs modeller. OpenAI kan beholde en kopi i opptil 30 dager av sikkerhetshensyn.

Sjekket mot OpenAIs hjelpesider 18. oktober 2026. Den nøyaktige plasseringen av Midlertidig-knappen kan variere mellom nettet, skrivebordsappen og mobilappene.

Start en midlertidig chat

  1. Åpne en ny chat. Midlertidig modus må velges helt i starten, før du sender noe.
  2. Velg Midlertidig.
  3. Velg Personlig tilpasset eller Ikke personlig tilpasset (forklart nedenfor).
  4. Skriv meldingen og send den som vanlig.

Personlig tilpasning er slått på som standard for midlertidige chatter, og ChatGPT husker hvilket valg du tar for kontoen eller arbeidsområdet ditt, så du slipper å velge hver gang. Midlertidig modus fungerer også når du chatter med en GPT.

Personlig tilpasset eller ikke?

Personlig tilpassetIkke personlig tilpasset
Bruker de eksisterende minnene dineJaNei
Bruker egendefinerte instruksjoner og programtilleggJaNei
Oppretter eller oppdaterer minnerNeiNei
Brukes til å trene modellerNeiNei

Velg Personlig tilpasset når du vil at ChatGPT skal svare slik den vanligvis gjør for deg, bare uten å etterlate spor i loggen. Velg Ikke personlig tilpasset for et blankt svar som ikke er påvirket av noe ChatGPT vet om deg, for eksempel for å se hvordan den svarer på et spørsmål uten at bakgrunnen din farger svaret. Uansett kan du ikke bytte etter at samtalen har startet; åpne heller en ny midlertidig chat. Begrensninger på kontoen eller i arbeidsområdet går foran dette valget.

Hva som lagres, og hvor lenge

OpenAI påpeker også at begrenset sikkerhetsrelevant kontekst fra tidligere samtaler fortsatt kan brukes i sjeldne høyrisikosituasjoner, selv når minne og personlig tilpasning er slått av.

Lagre en midlertidig chat du vil beholde

Viser en midlertidig samtale seg å være nyttig, kan du lagre den i chatloggen. Da blir den en vanlig chat, uansett om du startet den som Ikke personlig tilpasset. Fra da av følger den de vanlige innstillingene dine: den kan brukes til trening hvis innstillingen din tillater det, den kan inngå i minnet hvis Minne er slått på, og den oppbevares som alle andre lagrede chatter til du sletter den eller arbeidsområdets retningslinjer for oppbevaring fjerner den. Hvis chatten inneholdt opplastede filer, kan kvalifiserte filer også lagres i Bibliotek.

Når den er lagret, håndterer du den som alle andre samtaler, for eksempel ved å arkivere den eller slette den.

Når du bør bruke den

Det er feil valg når du trenger svaret igjen neste uke. Bruk en vanlig chat, eller lagre den midlertidige før du går. Og hvis det du egentlig vil, er å holde alle samtalene dine utenfor trening, endrer du heller kontoinnstillingen; se slik hindrer du at ChatGPT trener på chattene dine.

Hvis det ikke fungerer

Ta vare på chattene som betyr noe

Midlertidig chat er for samtaler du kan kaste. For dem du vil gjøre noe med, gjør Workbranch, et separat AI-arbeidsområde med svar fra Google Gemini, hvert svar om til en sjekkliste punkt for punkt med flagg, frister og påminnelser. Du får en gratis prøveperiode på 3 dager.

Kilder

Vanlige spørsmål

Kan jeg få tilbake en midlertidig chat etter at jeg har lukket den?

Ikke med mindre du lagret den. En midlertidig chat som ikke er lagret, vises ikke i loggen, så når du har forlatt den, finnes det ingen vei tilbake til den derfra. Lagre den før du går videre hvis det er noen sjanse for at du trenger den.

Kan jeg legge en midlertidig chat i et prosjekt?

Ikke så lenge den er midlertidig. Lagre den først; da blir den en vanlig chat, som du kan håndtere som alle andre samtaler.

Bruker en midlertidig chat fortsatt de egendefinerte instruksjonene mine?

Bare hvis du starter den som Personlig tilpasset. En midlertidig chat som er Ikke personlig tilpasset, ser bort fra minnene, de egendefinerte instruksjonene og programtilleggene dine.